Coraz częściej młode pary decydują się na dodatkowy stół z drobnymi słodkościami, czyli tzw. „candy bar”. Jest on ustawiony w osobnym miejscu z łatwym dojściem szczególnie dla dzieci. Swoją aranżacją może on nawiązywać do motywu przewodniego uroczystości, jednak często stanowi osobny wystrój sali weselnej. Na takim stole powinny znajdować się wysokie, eleganckie patery z przeróżnymi drobnymi słodkościami.

Drobne muffinki, makaroniki, ciasteczka czy inne torciki powinny być malutkie i kolorowe, by można ich skosztować „na raz”. Dobrze jest, jeśli posiadają wbite wykałaczki zakończone kolorowymi ozdobami, by goście nie pobrudzili sobie rąk. Słodkie desery natomiast podawane są w malutkich naczynkach. Bardzo popularnym elementem słodkiego stołu są także tzw. cake popsy, czyli ciasteczkowe kulki na patyku, które wyglądają jak lizaki.

Słodki stół

Największą atrakcją takiego stołu są wszelkiego rodzaju żelki lub pianki, które smakują nie tylko dzieciom, ale również dorosłym. Dodatkowo na stole mogą się znaleźć orzeźwiające lemoniady lub owocowe koktajle.

Przy odrobinie fantazji każda panna młoda z pomocą druhen lub przyjaciółek da radę skomponować swój własny i wyjątkowy stół z łakociami. Można również skorzystać w tym temacie z profesjonalnych usług firm cukierniczych specjalizujących się w tego typu atrakcjach. Koszt słodkiego bufetu zależy w dużej mierze od liczby gości przyjęcia. Specjaliści w tej dziedzinie radzą, aby przeznaczyć ok. 10 – 20 zł na osobę w zależności od tego jaki efekt chcemy uzyskać.

Słodki stół to nie tylko pyszny poczęstunek dla Waszych gości, ale również wspaniała dekoracja i atrakcja wesela.

Słodki stół